Història del Conservatori de La Vall



Història del nostre centre

Andrea Simeó
Alumna de l'aula de Cultura Audiovisual


El 12 de setembre de 1911 La Vall d'Uixó va fer un homenatge al músic Francesc Peñarroja, durant el qual es va estrenar "Himne a la Vall", composició del mateix Peñarroja amb versos de Lleonard Mingarro. L'acte tingué una enorme repercussió en la premsa de l'època. 

Aquest vídeo ens conta la història de la vall:


A molts aquest nom també ens resulta familiar, i així és, el conservatori de La Vall també rep aquest nom: Mossén Francesc Peñarroja. 









A l’hora de posar el nom al conservatori hi havia tres opcions: 







Carmen Tur, era cantant d’òpera que va reble la influència del seu pare Manuel Tur, cantador d'albades i jotes de més prestigi de la comarca. 
L’aula de orquestra del conservatori rep aquest nom.





Estanislao Marco, fou compositor i guitarrista. 
És una de les figures més desconegudes en la història de la guitarra. Son pare, Manuel Marco, era guitarrista aficionat i li va ensenyar les primeres nocions de l'instrument. Les lliçons de solfeig les va rebre del seu germà Manuel. 
El saló d'actes del conservatori rep el seu nom.




Francesc Peñarroja, el qual fou professor del conservatori superior de València i formà part activa en el reconeixement del Conservatori de La Vall d’Uixó com centre oficial. No es troba molta informació d’ell, però sabem que fou el que va escriure el Himne de la Vall.


Finalment, es va decidir posar el nom d’aquest últim,és a dir, de Francesc Peñarroja, ja que fou qui més relació va tindre amb La Vall.










No hay comentarios:

Publicar un comentario