Audició d'aula. Piano


Juan Francisco Castillo
Professor de piano   

Els esforços del grup de professors de conjunt (i els dels seus alumnes, és clar) comencen a donar els seus fruits. Al número 12 de la revista del conservatori (Gener - Març de 2.011) ja us avançàvem quina tasca fem des d’aquesta assignatura, i això és el que hem vist en les audicions del 17 de novembre i del 1 de desembre.
      Al que anàvem; el 17 de novembre vam gaudir d'un recital de minijazz a quatre mans, preparat pels alumnes de conjunt de 4t. curs d’Ensenyances Elementals. Ens va faltar un poquet de percussió suau, tan associada al jazz, però això queda pendent. Ho prometem.
   Els tres primers alumnes van interpretar xicotetes peces atonals, en un apropament a eixes altres músiques a les que cada vegada ens costa menys acostumar-nos. No n'hi ha tonalitat, no n'hi ha compàs... però hi ha una música ben interessant, o no?. De fet, els títols eren ben suggerents, com la "Música de fantasmes", per exemple.
   La resta d'alumnes van poder anar un pas més enllà en la seua iniciació a la improvisació-composició, i van triar lliurement un acompanyament (el que jo, com a professor, els vaig dir lliurement), sobre el qual cadascú va fer la seua pròpia melodia original lliurement (esta vegada sí). Abans de Nadal, començarem a treballar per a preparar la pròxima audició de conjunt que consistirà (s'ho imagineu?) Sí! Consistirà en ficar un acompanyament a una melodia que serà la mateixa per a tots (lliurement).



Llàstima de foto perquè no eixim tots*, però la informalitat de les audicions d'aula... és el que tenen!
* Tots erem: Ariadna Mas Hernández, Pascual Safont Melchor, Pablo López Honrubia, Isabel Tárraga Soler, Helena Flich Bonet, Judit Familiar Cañizares, Anna Lluch Jiménez i Vicente Aragó Molés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario