Tecnologia Mòbil II


Carla Fernández
Alumna de l'aula de Cultura audiovisual


Seguint amb els articles destinats a l'aprenentatge de les diferents aplicacions existents per a telèfons i "Tablets" amb el sistema operatiu d'Android. Hui m'agradaria presentar-vos l'aplicació d'afinador que porte en el meu telèfon. Com sol succeir amb totes les aplicacions que apareixen en el Market, hi ha diferents aplicacions amb esta mateixa funció, a cada un ens agradarà més una o altra. En este cas jo he triat  l'aplicació gratuïta:

Tuner gStrings





El programa, com la gran majoria de programes esta en anglés, però la veritat és que és fàcil d'utilitzar i molt intuïtiu.

A l'obrir el programa ens trobem amb la pantalla principal, que es compon d'un selector de to, amb notes que es poden desplaçar en la part superior, un aparell de mesurament analògic i els botons de control.

Pressionant el botó esquerre “Sound” podem escoltar el so seleccionat en la llista de notes de la part superior. En este mode el micròfon està apagat i no analitza els sons externs. (Si connectem el telèfon a una cadena de música podem escoltar-ho amb més qualitat)

Polsant el botó central  “Tune”  podem afinar el so seleccionat en la llista de notes de la part superior. En este mode, el micròfon s'activa i el so s'analitza per a determinar la freqüència. L'afinació continua fins que la intensitat del so d'entrada es manté en el centre.

Pressionant el botó dret “Tuene Auto” el mode d'afinació passa a ser automàtic i és la llista de notes la que es va actualitzant depenent de la nota que emetem.
Quan toquem qualsevol nota, la vareta d'afinació  es mou cap a l'esquerra si estem baixos i cap a la dreta si estem alts (com en qualsevol afinador) Quan afinem la nota, apareixen dos falquetes en la base de la vareta d'afinació.
AJUSTOS:
A la llista d'opcions s'arriba  polsant el botó 'MENÚ' del telèfon i  a continuació polsem sobre l'opció “Settings”.

Sensibilitat del micròfon. És l'element més important en la llista de configuracions, ens permet ajustar la intensitat del so  per al micròfon i el so  ambient actual del dispositiu. Només els sons amb intensitats per damunt del la zona groga  s'analitzaran durant l'afinació.

Optimitzar l'instrument. Es pot personalitzar l'afinador a diversos instruments segons les freqüències utilitzades pels mateixos.  En el meu cas jo el tinc seleccionat en Violí amb freqüències que van des de 196 fins a 659.3Hz.

Playback Octave. Amb esta funció triem que octava volem que indique l'afinador, tenim tres  opcions La 440, 880 o 1760Hz. En el meu cas utilitze la segona opció

Ajust Orquestra.  Ens permet ajustar les freqüències del so. Les orquestres clàssiques solen afinar a 'La' 442Hz, en compte de 440Hz que és l'afinació estàndard.

Ací podem canviar manualment la freqüència d'afinació que vullguem. L'afinador per defecte esta a 440Hz i nosaltres el podem ajustar manualment a la freqüència preferida o inclús  també podem deixar que l'afinador s'adapte a un so gravat a través del micròfon de forma automàtica (per exemple, l'oboé).


Jo en el meu cas he deixat la configuració per defecte de l'afinador i només he canviat els ajustos de “Orchestra Tuning” a 442Hz i  “Note Naming” (el nom de les notes) al sistema d'Europa del Sud, i la veritat és que funciona molt bé.

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario